Facebook

Adres: Verschansingstraat 57 2000 Antwerpen

Open: Open van 16 december tot en met 31 december 2017 (op Kerstdag gesloten)

Over ons

Kwaliteit, service en focus

Gelato Factory is het initiatief van Herman Tackaert. Na een korte intensieve opleiding als ijsbereider (“gelatiere”) in Italië, geeft hij zijn professioneel leven een totaal andere wending en stampt hij in 2010 zijn eigen ijssalon “Italiaanse stijl” op het Antwerpse Zuid uit de grond.

Gelato Factory is een hedendaagse interpretatie van een klassieke Italiaanse gelateria. Bekende en minder bekende ijs-, sorbet- en yoghurtijssmaken bereiden we op puur artisanale en natuurlijke wijze en bieden we aan in een modern en smaakvol kader.

We doen wat we graag en goed doen: ijs maken. We willen topkwaliteit blijven leveren aan een betaalbare prijs. Klantvriendelijkheid staat mee voorop. Iedereen is en voelt er zich welkom.
We blijven bewust opteren voor kleinschaligheid en exclusiviteit. Alleen in de Verschansingstraat zijn onze producten te vinden.

Alle smaken bereiden we zonder uitzondering ter plaatse. De productieruimte is bij binnenkomst zichtbaar voor alle bezoekers. We doen niet geheimzinnig over de gebruikte grondstoffen of het productieproces.

Naast een achttal vaste bestsellers, volgen wij in ons aanbod graag de seizoenen, zoals aardbeiensorbets in de zomer en “caramel au beurre salé” in de herfst.

Wij willen ook een pioniersrol spelen en smaken produceren die minder of niet bekend zijn in Antwerpen, zoals munt, gember, kibana en amandel. Ook introduceren we regelmatig nieuwigheden, zoals pecan of sesam met “fleur de sel” en verwerken we graag lokale kwaliteitsproducten, zoals Antwerpse honing en verse kaas. Elke aangeboden smaak heeft de harten van vele fijnproevers veroverd.

Wij maken alleen gebruik van de beste natuurlijke grondstoffen en weren systematisch kunstmatige kleur- en smaakstoffen en andere additieven die afbreuk doen aan de natuurlijke smaak, uitzicht en structuur van het ijs.

Het ijs bereiden we met grote zorg voor alle ingrediënten met verse melk, room, yoghurt en verse kaas van de Hollebeekhoeve. Voor de sorbets wenden we uitsluitend vers seizoenfruit aan (voor een paar smaken diepvriesfruit, nooit siropen of fruitpasta’s).

Om nog meer mensen gelukkig te maken, produceren we regelmatig suikervrij ijs. Daarbij kiezen we voor smaken die ook diegenen die niet op zoek zijn naar suikervrij ijs kunnen boeien (drie noten, sesam, kokos, …).

Open van 16 december tot en met 31 december 2017 (gesloten op Kerstdag)

Verschansingstraat 57 2000 Antwerpen

BE 0870 949 934

Openingsuren

Als het weer het toelaat zijn we vanaf 1 maart in principe dagelijks open van 13.00 tot 22.00. Op vrijdag en zaterdag (en bij mooi weer) blijven we open tot 23.00.

Consulteer ook onze openbare facebook pagina voor eventuele andere uitzonderlijke openings- of sluitingsdagen.

Bestellingen van ijs en ijstaarten kunt u plaatsen via email, facebook, sms of telefoon.

Raadpleeg zeker ook onze facebook-pagina voor nieuws, acties en updates!

Oprichter en zaakvoerder:
Herman Tackaert